Copilul decedat în accidentul de la Bahmut avea 3 luni. Un alt copil de 4 ani este în comă

Adrian Sirbu

În urma accidentului de la Bahmut, soldat cu 4 morți, două persoane au ajuns la spital. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani și un copil de patru ani. Fetița a fost transportată în stare gravă cu Aviasanul la Chișinău. Celălalt copil care a murit la locul accidentului avea trei luni.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a menționat că în urma accidentului cu implicarea unui automobil și a unei căruțe au decedat un copil de trei luni, un tânăr de 30 de ani, precum și două femei, de 38 și 64 de ani.

Vicedirectorul Spitalului raional Călărași, Ion Veveriță, a menționat că bebelușul și femeia 64 de ani au murit pe loc, iar femeia de 38 de ani s-a stins din viață în ambulanță. Tânărul de 30 de ani a ajuns la spital, însă a murit în „salonul roșu” deși medicii au efectuat manevre de resuscitare și l-au intubat.

Ion Veveriță a precizat că bărbatul de 63 de ani, care a rămas în viață,  a suferit traumatism asociat, traumatism craniocerebral și mai multe fracturi. Acum este internat la terapie intensivă. Și copila de 4 ani au suferit numeroase fracturi, traumatism asociat, contuzii, inclusiv la organele abdominale. Încă de aseară au fost apelați colegii de la Aviasan, fata fiind preluată în stare gravă, în comă, și transportată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Fetița a fost internată la IMC, în Secția reanimare în stare foarte gravă, cu mai multe traumatisme. Este în stare de somn profund”, a precizat pentru IPN purtătorul de cuvânt al Institutului, Maxim Cazacu.

Accidentul s-a produs vineri seara pe traseul R-1, localitatea Bahmut din raionul Călărași. O căruță a fost lovită de un automobil. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ. Bărbatului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele.

În spațiul public au apărut informații precum că la volanul mașinii s-ar afla un angajat al Procuraturii Ungheni.