Cresc nemulțumirile memebrilor Asociației „Forța fermierilor”: Nu am fost invitați la o ședință importantă

Redacția Liber TV

Cresc nemulțumirile memebrilor Asociației „Forța fermierilor”. De această dată, sunt indignați pentru că n-au fost invitați la o întâlnire cu agricultorii la care va participa președinta Maia Sandu, programată pentru joi, 14 septembrie, în incinta Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Potrivit unui comunicat de presă, la ședință au mai fost invitați reprezentanți ai Ministerului Finantelor, Serviciul Fiscal de Stat și cei mai mari angajatori și contribuabili din sectorul agricol.

Potrivit asociației „Forța Fermierilor”, la întrunire vor fi abordate subiecte ce țin de domeniul cerealelor, procesarea materiei prime, măsuri noi de sprijin al producătorilor agricoli și impozitul unic în agricultură.

„Nu cunoaștem după care principiu au fost selectați participanții la întâlnire, întrucât nici direcțiile agricole raioanele nu au fost anunțate și nu înțelegem de ce la ședința respectivă sunt chemați doar 80-90 de fermieri. Asociația regretă poziția foarte ciudată a Ministerului Agriculturii în contextul organizării acestei ședințe și neglijării organizației noastre. Avem suspiciuni că întâlnirea se face doar pentru a bifa statistica”, se arată în comunicatul „Forța Fermierilor”.

Potrivit asociației, în prezent sunt facilitați câteva agroholding-uri, care așteaptă cu nerăbdare insolvența fermierilor de la sate. Forța Fermierilor afirmă că Guvernul este obligat să vină imediat cu soluții rapide, care pot ajuta miile de agricultori micro, mici și mijlocii să evite falimentul.

Asociația „Forța Fermierilor” susține că în cel mai scurt timp, intenționează să organizeze Congresul Agricultorilor unde va fi analizată situația din sectorul agrar în perioada 2022-2023 și vor fi propuse soluții pentru depășirea situației de criză.