Criss

Cristina GHEICEANU: „Cei mai buni oameni de televiziune sunt cei care fac asta din dragoste”

Beatrice Dornean

Cine este Cristina Gheiceanu? Şi ce o defineşte ca femeie? Ai avea ceva să îi reproşezi?

Cristina Gheiceanu este o persoană pe care o descopăr încă, zi de zi. Uneori, mă uimeşte cu gingăşia ei, cu zâmbetul nelipsit de pe buze şi cu uşurinţa cu care primeşte orice schimbare, din viaţa ei. Alteori însă, e o necunoscută. Devine neîncrezută în ea şi foarte timidă.

Când te gândeşti la copilăria ta ce îţi aminteşti? Povesteşte-ne ceva despre acei ani minunaţi, despre acele momente care ţi-au călăuzit viaţa.

Copilăria mea a fost una cum numai la ţară poţi avea. Cu zgârieturi, cu păşuni, cu zile umblate desculţ prin satul bunicii şi cu frumoase depărtări, pe care le admiram de pe acoperişul casei. Dacă ar fi să mai repet odată copilaria mea, aş lăsa-o intactă, pentru că a fost perfectă, prin simplitatea ei. 

Ce culoare au avut anii tăi de studenţie?

Anii mei de studenţie cu siguranţă au avut un roşu aprins. Au fost anii în care totul a fost ca o învălmăşeală. Învăţam, lucram, iubeam, plângeam şi râdeam. Le-am avut pe toate.

Ce a însemnat ProTv pentru tine?

Pe lângă faptul că ProTv va fi mereu o amintire vie pentru mine, anume lui îi mulţumesc pentru că mi-a dat şansa să mă privesc din alt unghi. Mi-a dat şansa să-mi depăşesc fricile, să cunosc oameni minunaţi, să cunosc poveşti care să-mi dea peste cap cursul vieţii.

CRISS

Care sunt cele mai puternice amintiri legate de ProTv?

Cele mai vii amintiri legate de ProTv sunt primul jurnal şi ultimul. Cred că atunci când emoţiile escaladează, atunci şi se conturează cele mai puternice amintiri.

Care crezi că este cel mai mare mit despre jurnalişti?

Că munca de jurnalist este una uşoară. Că sunt mereu la cele mai tari petreceri şi că a scrie o ştire este floare la ureche.

Care ţi se par cei mai buni oameni de televiziune?

Cei mai buni oameni de televiziune sunt cei care fac asta din dragoste.

Cum ţi-a venit ideea sa îţi faci un blog? Ce te-a motivat să faci asta?

Imediat cum am plecat de la Pro Tv, mi-am promis să-mi realizez dorinţele, pe care le-am ţinut închise în sertare, ani la rând. Blogul a fost una dintre ele. De fapt, blogul e locul unde pot să combin mai multe lucruri care îmi plac: scrisul, moda şi latura creativă.

Ce nu ai publica niciodată pe blog?

Ceva ce nu aş scrie din suflet.

Ai accepta să faci publicitate la diferite brand-uri prin intermediul blogului tău?

Sigur, atât timp cât acestea corespund preferinţelor mele. Nu aş face publicitate la ceva ce nu aş îmbraca sau la un produs pe care nu l-aş folosi.

CRISS

Cum reacţionezi la comentariile negative pe care le primeşti?

Cât de straniu nu ar fi, dar demult nu am mai primit un comentariu negativ, sau poate eu le trec cu vederea )).

Cât de greu ţi-a fost să pleci departe de casă?

Nu mi-a fost greu, pentru că asta mi-am dorit eu. Greul vine, atunci când apare dorul de părinţi. Ce bine ar fi fără dor.

CRISS

Cum s-a schimbat viaţa ta din momentul în care ai plecat de la ProTv şi te-ai mutat cu traiul pentru o perioadă în altă ţară?

Viaţa mea s-a schimbat brusc şi această nouă aventură m-a făcut să simt cum e să trăieşti la maximum. Am căpătat o linişte interioară, pe care o căutam demult.

  •  Ce le transmiţi cititorilor portalului de ştiri on-line LiberTV?

Ultima perioadă, unicul sfat pe care pot să-l dau din toată inima este: Să nu vă fie frică să faceţi schimbări, să riscaţi, pentru că altfel, puteţi rata cele mai tari momente din viaţa voastră.

CRISS

Cea mai fericită am fost… când am obţinut primul meu salariu.
Sunt un om care are şi defecte… pe care le acceptă şi care fac parte din mine.

Dimineţile perfecte… sunt atunci când nu mă trezeşte alarma.

Zilele sunt frumoase… atunci când îmi ştiu părinţii sănătoşi.

Cartea care m-a marcat este… „Cântătoarele din Mărăcini”. Anume ea m-a învaţat să iubesc cititul.

ProTv a însemnat… cea mai zbuciumată perioadă din viaţa mea, în sensul frumos al cuvântului.

Jurnalismul… înseamnă multă muncă şi lipsa timpului liber.

Iubesc oamenii… care mă inspiră.

Femeile care plâng… sunt femeile care au nevoie de o îmbrăţişare.

Moldova este ţara în care… îţi trebuie multă răbdare.

CRISS

Îi mulţumim mult Cristinei GHEICEANU pentru interviul acordat echipei Liber TV, îi dorim multă baftă şi cât mai multe realizări frumoasă pe viitor. Pe Cristina o puteţi descoperi zilnic pe blogul ei  cristinagheiceanu.com/