Criza bate la ușă! O călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în Chișinău ar putea costa 6 lei

Ala Găină

Autoritățile capitalei vor solicita Consiliului Municipal Chișinău un tarif de șase lei pentru o călătorie cu troleibuzul sau autobuzul. Noile tarife propuse au luat în calcul structura, metoda de calculare, modul de aprobare și aplicare a tarifelor pentru serviciile prestate de către operatorii de transport public care activează pe rutele din raza municipiului Chișinău.

Prețul unei călătorii va fi mai redus pentru cei care își procură abonament. Astfel, în cazul abonamentului pentru o lună, costul călătoriei se estimează la 3,9 lei, în cazul abonamentului pentru trei luni – 3,3 lei, iar dacă abonamentul este pentru jumătate de an, călătoria va costa 2,7 lei.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că municipalitatea Chișinău planifică să extindă lista beneficiarilor de călătorii gratuite. Dacă până în prezent circulau gratuit copiii până la șapte ani, se propune să fie scutiți de taxă și elevii din clasele primare. Autoritățile estimează că este vorba de circa 40 de mii de beneficiari – elevi în clasele I-IV-a, care vor putea circula gratuit pe toată perioada anului școlar. Gratuit vor circula și pensionarii.