Cu canistre la Parlament. Fermierii au venit în fața Parlamentului și continuă protestul

Adrian Sirbu

Agricultorii au venit cu canistre la protestul din fața Parlamentului după ce, anterior, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a declarat că statul nu dispune de recipiente pentru depozitarea motorinei donate de România. Fermierii cer în continuare acordarea motorinei din România și alocarea compensațiilor la hectar pentru culturile de porumb și floarea-soarelui.

Amintim că Vladimir Bolea a declarat în cadrul unei conferințe de presă din 13 februarie, că motorina gratuită din România, destinată fermierilor din Moldova afectați de secetă, nu a fost livrată încă, deoarece statul nu dispune de un depozit de păstrare a resursei și nici nu a reușit să identifice unul deocamdată.

Oficialul a menționat că cel mai mult au avut de suferit producătorii de cereale și că agricultorii mici și mijlocii au primit în toamna anului 2023 câte 1240 de lei per hectar ca măsură de suport din partea Guvernului. În 2024, cei mai afectați fermieri ar urma să primească 2500 de lei per hectar. Totuși, ministrul a recunoscut că situația din agricultură este „dificilă”.

sursa foto: Radio Moldova