Case distruse și ogradă pustie

Cumplit! Zece frățiori din Anenii Noi trăiesc într-o sărăcie groaznică. Haideți să le oferim o mână de ajutor!

Ariadna Bulat

Cazul copiilor din Țânțăreni a ieșit la iveală grație echipei Ask a Mom, care a luat cunoștință îndeaproape de problemele cu care se confruntă această familie.

Potrivit echipei, din momentul când a fost lansat proiectul de caritate Ask a Mom „O rază de lumină”, membrii ei au reușit să ajungă la 37 de familii social-vulnerabile și peste 130 de copii nevoiași din țară, cărora le-au acordat ajutor.

Cazul copiilor de la Țânțăreni, însă, a îngrijorat enorm membrii echipei Ask a Mom, cei care s-au deplasat la fața locului. Micuții locuiesc în condiții inumane, inacceptabile unor copii la vârsta lor, viața acestora fiind pusă în pericol din cauză sărăciei și locuinței care riscă să se prăbușească oricând peste ei.

Copiii nu au ce mânca, dorm în frig, într-o casă cu pereții dărăpănați.

Reprezentanții echipei Ask a Mom i-au găsit pe cei 10 copii înghesuiți într-o cămeruță înfrigurată.

Mama copiilor nu era acasă, era la spital cu bebelușul de 2 luni, malnutrit și cu burta umflată, acesta fiind alimentat la vârsta sa doar cu lapte de vacă.

Mihaela, în vârstă de 12 ani, cea mai mare dintre copii, cu piciorul luxat, încerca să gătească ceva de mâncare pentru ceilalți 8 frați rămași în grija ei, în condițiile în care nu se găsesc alimente în casă, lemne nu-s, mama nu-i…, doar disperare, frig și întuneric!

Primarul din Țânțăreni spune că familia se află demult în vizorul autorităților locale, asistentului social și a medicului de familie, însă, din păcate, mama nu colaborează deloc, în timp ce copiii, bineînțeles, nu poartă nicio vină pentru viața acestora de necaz.

În acest moment, sunt destule haine pentru copii însă e nevoie urgent de lemne, alimente, produse de igienă, scutece. Cei care doresc să doneze bunuri pot contacta echipa Ask a Mom la numărul de telefon +37369939897

De asemenea, poți ajuta această familie prin donații accesând acest link: http://guvern24.md/en/projects/o-raza-de-lumina

Poate se întâmplă o minune pentru copiii din Țânțăreni să poată avea o casă a lor!