dd

David Yates va regiza și partea a doua a filmului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”

Olesea Coragău

Potrivit mediilor de specialitate Variety și The Hollywood Reporter, Yates, care s-a aflat deja la cârma ultimelor patru ecranizări din saga Harry Potter, va regiza și a doua parte a „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, care se va baza pe un scenariu scris de aclamată autoare de literatură fantastică J.K. Rowling.

Ecranizarea primei părți a cărții va ajunge pe ecrane la 18 noiembrie anul acesta. Fanii lui Harry Potter vor avea deci ocazia să se bucure de universul magic creat de J.K. Rowling și care va cuprinde în total trei filme.

Studioul Warner Bros., care deține drepturile de adaptare pentru marele ecran a aventurilor celebrului ucenic vrăjitor, a confirmat că partea a doua a filmului „Fantastic Beasts and Where to Find Them” este în curs de dezvoltare și că această parte a doua este preconizată să facă parte dintr-o trilogie, ultimul film urmând să aibă premiera în 2020.

„Fantastic Beasts and Where to Find Them”, primul film din această trilogie derivat din universul Potter bazat pe un scenariu scris de Rowling, reprezentând prima sa colaborare la o producție cinematografică și îl are ca protagonist pe actorul britanic Eddie Redmayne, laureat cu un premiu Oscar pentru rolul său din filmul „The Theory of Everything”.

Remayne îl interpretează pe Newt Scamander, un aventurier zoolog expert în creaturi magice, amintit deja în cartea „Harry Potter And The Philosopher’s Stone”, publicată în 1997. Alături de Remayne mai joacă actorii Ezra Miller, Colin Farrell și Jon Voight.