De astăzi, vor fi aplicate amenzi drastice pentru cei care vor purta panglica Sfântului Gheorghe

Redacția Liber TV

De astăzi, în Republica Moldova sunt interzise simbolurile de război, inclusiv panglica Sfântului Gheorghe. Oamenii legii atenționează că persoanele fizice care nu respectă interdicția riscă amenzi până la nouă mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, persoanele cu funcție de răspundere – amendă până la 18 mii de lei, iar persoanele juridice – până la 30 de mii de lei.

Răspunderea contravențională este stabilită pentru confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Prin modificarea Codului Contravențional, în Republica Moldova au fost interzise simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Printre acestea și literele „Z”, „V”.