Deflagrație în orașul Leova: o persoană a ajuns la spital cu arsuri

Ala Găină

O persoană a primit combustii termice după producerea unei deflagrații în urma scurgerii de gaz de la aragazul defect. Cazul a avut loc pe data de 6 aprilie 2024 în orașul Leova.  Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:58, iar potrivit informațiilor înregistrate o deflagrație a avut loc într-o casă de locuit. 

La fața locului au intervenit angajații secției situații excepționale Leova, care au stabilit că în urma exploziei incendiul nu s-a produs, iar locuința cu suprafața de 144 m2 a fost distrusă în totalitate. Proprietarul casei, un bărbat de 50 de ani s-a ales cu arsuri de gradul I și II în regiunea membrilor superioare și fața. Acesta în stare conștientă de gravitate medie a fost preluat de medici la spitalul raional pentru îngrijiri necesare. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, specialiștii au stabilit că deflagrația s-a produs în urma scurgerii de gaz după ce proprietarul a încercat să-l repare de sine stătător, fiind depistate unele defecțiuni. 

Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele responsabile. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024, au fost înregistrate 7 deflagrații în urma utilizării necorespunzătoare a instalațiilor alimentate de la gaze naturale.