Detalii despre ultimele clipe din viața lui Hitler

Detalii șocante despre moartea lui Hitler

Evelina Popescu

Rochus Misch este ultimul supraviețuitor din garda personală a lui Adolf Hitler. Ultimul soldat care a părăsit buncarul Führerului pe 2 mai 1945, ziua în care Armata Roșie pune stăpânire pe capitala celui de-al III-lea Reich ce se afla în ruine. Autorul cărții este unul dintre rarii martori care au văzut trupurile inerte ale dictatorului si consoartei sale, Eva Braun, întinse pe o canapea în coșciugul lor de beton si oțel.

Conform Uniland, în cartea „Ultima gardă de corp a lui Hitler,'' este explicată reacţia lui Hitler atunci când află despre eşecul suferit de armata germană atunci când au încercat să pătrundă în Uniunea Sovietică.

Se presupune că Hitler, împreună cu soţia sa Eva Braun, şi câţiva membrii apropiaţi s-au retras într-o cameră de conferinţă, lui Misch (autorul cărții) fiindu-i ordonat ca nimeni să nu-i deranjeze. La scurt timp după ce uşa s-a deschis, Misch a văzut în interiorul camerei cadavrele soţilor.

„Privirea mea s-a aţintit asupra Evei. Aceasta era aşezată pe canapea cu picioarele depărtate şi capul înclinat către Hitler. Pantofii săi erau sub canapea. Lângă ea se afla Hitler, mort. Ochii îi erau deschişi, iar capul era înclinat într-o parte.’’, spune Misch în cartea sa.

Între camera lui Hitler şi cea a Evei se afla o uşă, Misch afirmând că a observat-o într-o seară pe viitoarea soţie a lui Hitler într-un neglijeu. Garda de corp a lui Hitler afirmă că Evei nu îi era frică să moară alături de Hitler, ea considerând că era datoria ei să moară alături de Fuhrer.

Misch susţine că Hitler ordonase anterior ca trupul să-i fie ars pentru a nu fi abuzat public.  Acesta a reamintit că Hitler şi Eva Braun erau iubiţi încă înainte de căsătorie, iar atunci când i-a fost prima dată prezentată lui Misch, Hitler a afirmat că este menajera casei.

Un alt detaliu necunoscut este încercarea lui Rudolf Hess de a negocia pacea cu aliaţii, plan despre care Hitler nu ştia. Atunci când a aflat, dictatorul a afirmat ,,De ce mi-a făcut el asta?'' .Ultima gardă de corp a lui Hitler a murit în 2013.