Din 1 aprilie, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I

Ala Găină

Din 1 aprilie, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I, pentru anul de studii 2022 – 2023. 

Înscrierea elevilor se va desfășura în două etape. Prima va fi organizată în perioada 1 aprilie – 13 iunie. Potrivit Ministerului Educației, în această perioadă părinții copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar din districtul școlar corespunzător instituției de învățământ vor depune cererea și actele necesare.

După prima etapă, rezultatele înscrierii copiilor în clasa I vor fi afișate la 13 iunie. De asemenea, pe site-ul instituțiilor de învățământ și al organului local de specialitate în domeniul învățământului va fi prezentat numărul de locuri rămase libere după depunerea actelor în prima etapă.

A doua etapă va fi organizată în perioada 14 iunie – 29 august. În această perioada vor fi înscriși copiii, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și nu au reușit să fie înscriși în prima etapă, iar pe locurile rămase libere, copiii din alte districte școlare.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată public la 30 august 2022.

Setul de acte necesare pentru înscriere este disponibil aici, de asemenea și modelul de cerere care urmează a fi completat de către părinte/reprezentantul legal al copilului.