De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

DOC/ Testamentul lui Ion Druță, făcut public: Scriitorul a cerut să fie înmormântat la Soroca

Ala Găină

Directorul editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu, a făcut public testamentul marelui scriitor Ion Druță care s-a stins din viață joi, 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani. 

În document, Ion Druță solicită să fie înmormântat în Republica Moldova.

Testamentul lui Ion Druță:

1) sunt născut în Regatul României,

2) rog să fiu înmormântat în Câmpia Sorocii,

3) fiind conștient de situația actuală, dacă nu voi putea fi înmormântat la Soroca, rog să fiu incinerat la Moscova, iar cenușa mea să fie împrăștiată în Câmpia Sorocii”, a scris Gheorghe Erizanu.

„Corpul meu să fie transportat în patria mea mică, la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței. Acestui monument i-am dedicat 16 ani din viață. Cer să fiu înmormântat în liniște și cu multă modestie, fără discursuri lungi și cu intrări în diferite locuri unde am activat. Poate cu excepția Teatrului Național, unde se mai aud replicile eroilor mei”, se arată în testamentul semnat de Ion Druță.

Totodată, scriitorul a menţionat în testament că dacă nu va fi posibilă înmormântarea sa la Soroca, atunci roagă să fie incinerat la Moscova, iar cenușa sa să fie împrăștiată în Câmpia Sorocii.

„Dacă nu va fi posibil să fiu dus în patria mea mică, atunci îi poruncesc nepoatei mele, Ana Druță, să aibă grijă să fiu incinerat, iar cenușa să fie dusă în Moldova și înhumată pe teritoriul Lumânării Recunoștinței. Mormântul să fie modest și decent”, este menţionat în testamentl semnat de Ion Druţă.