sursa:google.com

Dodon: Trebuie să ne cerem scuze de la Transnistria pentru că am început războiul de pe Nistru

Vasile Cojocari

„Totul a început din cauza faptului că la Chişinău au existat minţi fierbinţi, care au dorit unirea cu România. Erau şi lozinci de genul (tradus din rusă Чемодан — вокзал — Россия) „Bagajele şi pleacă, Rusia”, haideţi să vedem unde sunt mai mulţi ruşi şi să mergem peste ei. Iniţial ei au mers peste Găgăuzia, apoi peste Transnistria. Eu înţeleg că în primul rând vina este a conducerii Moldovei, eu asta recunosc. Eu de nenumărate ori am spus că noi trebuie să recunoaştem asta şi să ne cerem scuze, deoarece au murit sute, mii de cetăţeni. Desigur asta nu se uită, eu pe ei îi înţeleg foarte bine, dar trebuie să privim în viitor. Dar în viitor noi trebuie să găsim limbă comună. Iată pe partea cealaltă există Ucraina, ei chiar cred că vor găsi mai multă limbă comună cu Ucraina decât cu Moldova? Eu cred că ei înţeleg că împreună cu noi, stat unitar, avem mai multe şanse”, a mentionat Igor Dodon pentru presa rusă citat de adevarul.ro.

Nu este prima oară când pentru presa rusă Igor Dodon dă replici în defavoarea autorităților de la Chișinău sau discută subiecte pe care nu le atinge atunci când este invitat la emisiunile presei naționale.

Comportamentul noului președinte nu dă dovadă decât de împotrivire pentru obiectivele naționale și slujirea intereselor unor mari puteri cu interese meschine.
Reamintim că, potrivit unor date estimative, în timpul conflictului din Transnistria au murit aproape 300 de combatanţi moldoveni, 400 de civili din dreapta Nistrului şi peste 800 de transnistreni, inclusiv militari.

Interviul integral de pe Russia Today poate fi citit aici.