Doi provocatori, reținuți la marșul de 9 mai: „Unul dorea să arunce cu ouă, altul – cu pietre”

Redacția Liber TV

Peste două obiecte suspecte au fost depistate de oamenii legii pe teritoriul Complexului Memorial Eternitate. Obiectele, care se presupune că ar fi explozibile inactive, au fost descoperite în timpul verificărilor obișnuite ale poliției și SPPS, în perimetrul memorialului, înaintea depunerilor de flori. Anunțul a fost făcut de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu. 

„Poliția nu a fost sesizată în acest caz, activând măsurile de prevenire, firești activității pe care o realizăm, am realizat o seroe de măsuri de prevenire, astfel au fost identificate unele obiecte suspecte în adiacentul zonei. Aceste obiecte erau inactive, dar fiind suspecte, poliția a reacționat, au fost ridicate, se află în proces de examinare și vom vedea rezultatele”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

Mai mult, două persoane au încercat să se infiltreze în mulțime.

„Una avea la el ouă, alta – pietre”, a declarat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

În același timp, șeful IGP a declarat că în 50 de localități din țară au avut loc evenimente dedicate Zilei Victoriei în care au fost înregistrate 42 de cazuri cu implicarea a 90 de persoane care au purtat sau au folosit simboluri interzise prin lege.

„Pe parcursul zilei de astăzi am avut o serie de măsuri pe întreg teritoriul țării. În 50 de localități au avut lor marșuri organizate unde au fost total în jur de 37 de mii de cetățeni. Total am fixat nerespectarea unor reguli de către 90 persoane. Ca să fie clar este vorba de 42 de materiale unde sunt vizate 90 de persoane. În 38 de cazuri este vorba de folosirea panglicii și a altor simboluri interzise”, a menționat Cernăuțeanu.