Dosarul polițistei în stare de ebrietate care a ucis o femeie la Sângera, trimis în judecată. Câți ani riscă ea

Adrian Sirbu

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a polițistei de 22 de ani care a tamponat cu mașina trei persoane la Sângera, una dintre care a murit. Aceasta este învinuită de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, transmite Procuratura Generală.

Tragedia s-a produs în noaptea de 29 august 2023, pe o stradă din orașul Sângera.

Potrivit oamenilor legii, polițista a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat și a ieșit pe acostament, tamponând trei pietoni care se deplasau regulamentar. Este vorba despre o femeie de 31 de ani, fiica acesteia de 6 ani și sora femeii de 17 ani. Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului.

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

„Potrivit învinuirii înaintate, acuzata, fiind în stare de ebrietate, n-a luat în consideraţie starea lucrurilor în traficul rutier, ce reflectă gradul de protecţie a participanților la el împotriva accidentelor şi consecinței acestora, n-a ţinut seama permanent de totalitatea factorilor ce caracterizează condițiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, prin ce a ignorat prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere”, se spune într-un comunicat al PG.

Învinuita și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.