Carusel

Două tinere au ajuns la spital după ce caruselul din PMAN s-a defectat

Beatrice Dornean

Una dintre tinere s-a lovit puternic la cap în timp ce a rămas suspendată în aer, cu capul în jos, iar medicii i-au făcut deja cusături. Cealaltă ne-a spus că a căzut la pământ lovindu-se la cutia toracică și mâini. Acestea au dat deja analizele medicale la spitalul de urgență.

Mai mult, ele ne-au spus că centurile de siguranță lipseau. „Ar fi fost normal să avem centuri de siguranţă, dar ele lipseau cu desăvârşire. Unica măsură de protecţie era bara de metal, care însă s-a dovedit a fi şubredă la rotațiile rapide ale caruselului„, a dezvăluit una dintre fete.

Fetele spun ca celelalte trei persoane au reușit să scape tefere, pentru că au reușit să se agațe de bară.

În reportajul realizat de curaj.tv, un martor al incidentului oferă mai multe detalii. Potrivit acestuia, una dintre victime a fost aruncată din carusel, iar altă tânără a atârnat cu un picior de o bară.
De asemenea, bărbatul spune că incidentul s-ar fi produs din cauza că operatorul a apăsat prea tare pedala caruselului.

În urma acestui accident, primăria municipiului Chişinău a venit cu următoarele precizări, una din ele fiind că agentul econimic ar fi fost obligat să dezinstaleze toate utilajele încă din data de 28 ianurie, întrucât nu erau respectate normele de securitate.

1. Printr-o dispoziţie a primarului general din 25 ianuarie 2016, agentul economic a fost obligat să evacueze toate utilajele instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în termen de 3 zile, din cauza nerespectării tehnicii de securitate. 
2. Odată cu autorizarea instalării utilajului pentru jocurile distractive în Piaţă, agentul economic a fost somat să respecte tehnica securităţii, să obţină paşaport tehnic pentru fiecare carusel şi să deţină act de instalare şi expertiză tehnică pentru utilaje. 
3. Primăria municipiului Chişinău a informat toate instituţiile responsabile despre abrogarea dispoziţiei prin care s-a autorizat instalarea utilajelor în PMAN.

Precizare de la Primărie