După șapte luni de absență, compania low-cost, Wizz Air revine în Moldova

Ala Găină

Compania aeriană low-cost Wizz Air revine în Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean. Potrivit oficialului, Wizz Air a anunțat că, începând cu luna decembrie, va opera curse pe direcția Chișinău – Roma, Chișinău – Milano și Chișinău-Londra.

„Revenirea Wizz Air în Moldova este un rezultat al eforturilor noastre constante de a asigura noi conexiuni internaționale pentru toți cetățenii noștri și de a stimula dezvoltarea economică.

Republica Moldova este o destinație sigură și atractivă. Doar în ultimele 2 luni, pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze noi companii aeriene cu curse noi spre Tel-Aviv, Atena și Baku. De asemenea, companiile care deja activează și pe piața avia moldovenească și-au suplinit zborurile și oferă prețuri din ce în ce mai avantajoase pentru pasageri.

Devenim mai conectați cu orașele europene și continuăm să asigurăm noi curse necesare cetățenilor noștri”, a declarat premierul Dorin Recean.

Pe 14 martie 2023, operatorul aerian low-cost Wizz Air au anunțat suspendarea tuturor zborurilor către şi dinspre Chişinău în legătură cu „evoluţiile recente din R. Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.