După succesul de la „Românii au Talent”, Guvernul alocă 1,3 mln de lei pentru reparația sălii de antrenament a ansamblului „Hecenii” din Sângerei

Ala Găină

Guvernul va aloca suma de 1,3 mln de lei pentru lucrări de reparație a sălii de antrenament a ansamblului „Hecenii” din Sângerei, care a făcut senzație la emisiunea „Românii au Talent” din România. 

„Suntem mândri de tinerii de la Heciul Nou, care ne-au adus faimă la Românii au Talent. Când colegii au fost și au văzut în ce condiții se antrenează, s-a descoperit că trebuie să îi ajutăm. Acolo înțeleg că este nevoie de o reparație de aproximativ 1,3 milioane de lei. Vă rog să pregătiți o hotărâre de guvern prin care vom aloca urgent acești bani din Fondul de rezervă al Guvernului. Pe de altă parte, solicit ministrului Culturii, ca la rectificare bugetară, să avem în vedere acest ansamblu pentru finanțare”, a afirmat Dorin Recean.

Ansamblul Hecenii din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, Republica Moldova a scris istorie la emisiunea “Românii au Talent”. Dansul tinerilor i-a impresionat pe jurați, iar Andra i-a recompensat prin Golden Buzz.

Ansamblul Hecenii are 20 de membri cu vârste între 13 și 18 ani muncesc enorm pentru pasiunea lor și au fost recompensați pentru talentul lor cu Golden Buzz la „Românii au talent”, sezonul 14 de la Andra, astfel sunt trimiși direct în semifinala competiției difuzate la Pro TV.