Durlești: Trei copii și părinții acestora au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Ala Găină

Trei copii și părinții acestora au ajuns la spital după ce au suferit intoxicație cu monoxid de carbon. Totul a avut loc în dimineața de 28 decembrie, în orășelul Durlești.

La fața locului au intervenit echipajele de salvatori și pompieri, care au stabilit că un bărbat în vârstă de 28 de ani, soția acestuia de aceeași vârstă, dar și copiii acestora, un băiat de 10 ani și două fete de 9 și 4 ani au suferit intoxicații cu gazul emanat de la cazanul din locuință.

Persoanele au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri de rigoare. În prezent, starea acestora este stabil-satisfăcătoare. Toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează încă o dată cetățenii să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor.

Potrivit datelor statistice, pe parcursul anului 2023, 35 de persoane inclusiv 15 minori au suferit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la cazanele conectate la gaze naturale.