Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit pe băncile școlii la două săptămâni după incendiu

Adrian Sirbu

Elevii de la liceul „Liviu Deleanu” au revenit astăzi la ore cu prezență fizică. Anunțul a fost făcut de Andrei Pavaloi, șeful-adjunct al Direcției generale educație tineret și sport, la ședința de astăzi a serviciilor municipale.

„Astăzi, 22 aprilie, a fost reluat procesul de învățământ. Pe parcursul ultimelor 2 săptămâni au fost întreprinse mai multe măsuri pentru a ne asigura că elevii revin în siguranță la ore.

Au fost aerisite încăperile, au fost curățați pereții. Au fost executate lucrări curente de vopsire a tuturor spațiilor care au avut de suferit. A fost blocat accesul către spațiile administrative care au avut cel mai mult de suferit. Ele vor fi reparate în cel mai scurt timp.

Ce ține de alimentare: pentru perioada imediat următoare copiii vor primi alimentație la pachet, cât au învățat la distanță, tot au primit mâncare la pachet. Noi ne vom strădui să aducem în ordine toate spațiile”, a precizat Andrei Pavaloi.

Amintim că vineri, 5 aprilie curent, a fost panică la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din municipiul Chișinău, din cauza unui incendiu care a izbucnit în subsolul instituției. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică. În urma incendiului, niciun elev nu a avut de suferit.

În perioada 8-19 aprilie inclusiv, elevii au învățat de la distanță, conform deciziei Comisiei Situații Excepționale a municipiului Chișinău.