O femeie și patru copii

Emoționant// O femeie din Rezina îngrijește trei copii străini, rămași fără mamă

Ariadna Bulat

Trei frățiori din satul Ignăței, raionul Rezina, au rămas în voia sorții, după ce mama le-a decedat, iar tatăl a căzut în patima beției.

Într-o zi de mai, Sașa, de numai 2 ani, și surioara sa, Ionela, de 5 ani, murdari și goi, plângeau pe prispa casei și o strigau pe mama să le aducă de mâncare. Nici Păvălaș, fratele lor în vârstă de 12 ani, nu știa că mama lor murise pe patul de spital.

Ecaterina, mama copiilor, a fost căsătorită de două ori. Din prima căsnicie a avut un fiu, iar din a doua, cu Alexei, alți doi copii. Bărbatul s-a dovedit a fi un soț violent, o bătea pe mama copiilor, care din pricina necazurilor s-a stins din viață.

Galina Șova, din Ignăței, nu a mai răbdat. După ce a găsit copiii murdari și plini de păduchi, i-a luat la ea, i-a spălat, i-a tuns, le-a dat haine curate și îi îngrijește ca pe propriii copii.

Copiii răcesc foarte des, motiv pentru care „mama lor” este nevoită să stea cu ei prin spitale și să le procure medicamente. Tatăl biologic nu îi vizitează.

Femeia ajută copii să își facă temele, le face rost de rechizite școlare.

Galina Șova are 57 de ani și vine dintr-o familie cu zece copii. Femeia a crescut cinci copii ai săi, dar și pe Marcel, un alt copil străin, care a împlinit deja vârsta de 20 de ani, raportează ziarulnational.md.

„Mama lui Marcel avea 14 ani când l-a născut, era în clasa a opta. Când a început a merge, copilul era mereu pe drumuri și nimeni nu avea grijă de el. Într-o zi, fetele mele au venit și mi-au zis „mămică, hai să-l primim pe Marcel să mănânce cu noi”. L-au adus, avea hăinuțele și papuceii rupți. Eu l-am spălat, l-am îmbrăcat în haine de-ale fetelor și ne-am așezat la masă. I-am dat o farfurie de borș, el zice că mai vrea, i-am mai pus una, a zis că mai vrea, era lihnit de foame, săracul. Copilul a stat la mine patru ani, iar mama lui nu a mai dat de știre, nu l-a mai căutat. Am mers apoi la primărie și am făcut tutelă pentru el. Iată acum are 20 de ani și îl aștept din armată”, povestește femeia.