sursafotopoint.md

Epopeea drapelelor// Dodon a înlocuit drapelul UE cu steagul roșu cu cap de bour. La ce să ne așteptăm în continuare?

Vasile Cojocari

Deși Principatul Moldovei a avut mai multe steaguri în diferite perioade, Dodon îl preferă anume pe acesta, fiindcă scoate în evidență culoare roșie, culoare a ideologiei comuniste, a regimului odios, care a luat viața a peste 120 mln de oameni.
Dodon a declarat în cadrul emisiunii În Profunzime că steagul UE a fost înlăturat încă sâmbătă. Ieri, un grup de deputați liberali au mers organizat și au pus steagul UE înapoi în stativul care stătea gol. Aseară, acesta iarăși a fost demontat, iar în loc a fost pus steagul roșu cu cap de bour. Mai multe explicații a dat purtătorul de cuvânt a lui Dodon, Ion Ceban.
"Noi înțelegem că ei s-au transformat Chișinăul într-o capitală europeana,drumurile și  armata sunt  în ordine, cu toate acestea, dispar undeva arme, echipament militar, banii alocați pentru reparații. Educatorilor  nu li se ridica salariile, iar copiii sunt agresati în instituțiile de învățământ . lista poate continua. A mai ramas sa inchideti  200 de școli și asigurați-vă că ați făcut tot ce este posibil pentru această țară.

Încă o dată, cu toată seriozitatea. Presedintele – garant al Constituției Republicii Moldova și punerea în aplicare a legislației. Șefia statului moldovenesc este reglementată numai de lege. Și, în acest sens este prezent drapelului național al Republicii Moldova

De azi pe reședința cladirii prezidențiale va fi instalat numai steagul Republicii Moldova ", a spus Ion Ceban.