Eurovision 2017

Eurovision 2017// Istoria concursului și pregătirile pentru cea de-a 62-a ediție a show-ului internațional

Dorin Scoferța

Până în octombrie 2016, 41 de țări și-au anunțat în mod oficial participarea în concurs. Portugalia și România se vor întoarce în concurs după un an de absență, în timp ce Bosnia și Herțegovina s-a retras din competiția de anul acesta din motive financiare.

În același timp, ucrainenii se pregătesc pentru cel mai important concurs muzical din Europa și biletele se vând foarte repede. Astfel, în primele 15 minute au fost cumpărate peste trei mii. Pe sit-eul oficial al concursului s-a format deja un rând de peste 11 mii de persoane gata să primească biletele, prețul acestuia variind în funcție de locul și etapa concursului. Cel mai ieftin bilet costă 8 euro, pe când cel mai scump costă 500 de euro. În total se vor vinde 70 mii de bilete pentru nouă show-uri care vor avea loc în cadrul concursului, șase repetiții, două semifinale și marea finală.

Anul acesta vor participa 45 de țări. Evenimentul va avea loc în cel mai mare Centru de Expoziții din Ucraina. Complexul are o suprafață de 58 de mii de metri pătrați și cuprinde trei pavilioane. Acesta are o sală pentru congrese, 14 încăperi pentru conferințe, mai multe restaurante și cafenele. Capacitatea halelor este de până la opt mii de persoane. Aproximativ 1500 de spectatori vor sta în picioare, iar 6500 așezați. Lucăarile de instalare a salei vor începe pe data de 18 martie. Bugetul concursului va fi de 24 de milioane de euro. Peste 1500 de jurnaliști din întreaga lume vor veni la Kiev în perioada evenimentului. Iată o hartă a țărilor care participă:

  • Verde – țările care și-au ales cântăreții și muzica
  • Galben – țările care încă nu și-au ales cântăreții și muzica