De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

Fabrica de Țigări Orhei

Explozie la Fabrica de Țigări din Orhei

Igor Grițco

Deflagrația a avut loc după ce bărbații ar fi vrut să verifice o cisternă de acumulare a aerului comprimat. În urma incidentului, un muncitor a decedat, iar altul în vârstă de 50 de ani a fost internat la Spitalul Raional Orhei, starea acestuia fiind satisfăcătoare. "O cisternă de acumulare al aerului comprimat, în timpul testării acestei a sărit capacul și alte ustensile de la cisterne care au fost proiectate  de către un angajat din această întreprindere ”,  a menționat Diana Maxim ofițer de presă Inspectoratul de Poliție, Orhei.

Cazul a fost înregistrat ca accident de muncă. În privinţa iniţierii unei cauze penale urmează să se ia o decizie după ce Inspecţia de Stat a Muncii va prezenta un raport cu privire la investigarea desfăşurată. "Se constată care persoane au încălcat cerințele de securitate și sănătate care nu au fost instruite dacă aveau acces și dreptul de a efectua lucrări care le efectuau”, a declarat Vasile Costin, șef al Inspecția de Stat a Muncii din Orhei.

De la începutul anului, au fost înregistrate 22 de accidente de muncă, care s-au soldat cu 25 de decese.  De asemenea, au avut loc peste 30 de accidente de muncă grave. Potrivit datelor statistice, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, accidentele grave sunt în scădere, însă sunt în creştere cazurile soldate cu incapacitate temporară de muncă.