De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

Fermierii care au cultivat floarea-soarelui și au fost afectați de secetă vor putea primi motorină din România

Adrian Sirbu

Fermierii care au cultivat floarea-soarelui pe parcursul anului 2022 și au fost afectați de secetă vor fi eligibili pentru a primi ajutor extern sub formă de motorină.

Cabinetul de miniștri a extins lista beneficiarilor prin modificarea Regulamentului privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern destinat sprijinului agricultorilor afectați de seceta din anul 2022.

Conform datelor, circa 165 de mii de hectare au fost însămânțate cu floarea-soarelui. România acordă 6 000 de tone de motorină pentru agricultorii din Republica Moldova.

Suportul este destinat agricultorilor afectați de seceta din 2022. De ajutor vor beneficia fermieri a căror recoltă a culturilor din fitotehnie a fost afectată de secetă 50% și mai mult, conform actului de constatare.