Fermierii nu cedează! Vor avea astăzi o întrevedere cu președinta Maia Sandu

Ala Găină

Consiliul asociației Forța Fermierilor se va întâlni astăzi cu șefa statului Maia Sandu și cu președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură și industria alimentară Alexandr Trubca. Agricultorii spun că își doresc să vorbească astăzi și cu premierul Dorin Recean, dar și cu reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei despre eșalonarea creditelor, scrie Moldova 1

„Ne vedem dimineață cu Comisia parlamentară, cu domnul Trubcă, și sperăm poate să vină și domnul Grosu. În a doua jumătate a zilei este preconizată întâlnire cu doamna președintă, dar nu avem până când ora fixă. Dacă o să avem timp mergem și pe la Banca Națională să cerem reeșalonarea creditelor fără a fi ele considerate neperformante. Totul depinde cum o să meargă discuțiile. Dacă ajungem la un numitor comun vom încheia cu protestele, dar dacă nu înseamnă că vor fi prelungite”, anunță fermierii.

Amintim că agricultorii au solicitat Guvernului să introducă moratoriu pe achitarea datoriilor față de toți creditorii, cu anularea penalităților de la bănci până la 31 octombrie 2024, iar Executivul să aloce în următorul an din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii peste un miliard de lei pentru fermierii micro, mici și mijlocii. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat anterior că revendicările fermierilor care prevăd instituirea unui moratoriu pe achitarea datoriilor față de toți creditori nu sunt justificate legal.