Sis

Flashmob la SIS! Cu slogane și pancarte, membrii AUR au protestat față de abuzul expulzării lui George Simion

Redacția Liber TV

În acest context, AUR a depus și un demers în adresa SIS. 
 

La data de 1 octombrie 2018, cetățeanul României, activistul civic, George Simion, în prezent deputat în Parlamentul României și lider al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor a primit interdicție de intrare în Republica Moldova pentru o perioadă de cinci ani. 

Procesul de expulzare a fost realizat de ofițerii SIS cu grave încălcări ale procedurii și fără vreun motiv întemeiat, or George Simion nu a încălcat legislația Republicii Moldova și nu a reprezentat niciodată un pericol pentru securitatea statului. De la decizia politică luată atunci de Biroul de Migrație și Azil au trecut trei ani, iar potrivit legislației Republicii Moldova, aceasta poate fi revizuită. Acest lucru însă nu s-a mai întâmplat, iar George Simion, în pofida faptului că reprezintă statul român în calitatea sa de deputat și deține pașaport diplomatic, nu poate intra în continuare în Republica Moldova. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este un abuz, iar decizia de 2018 a fost una eminamente politică”, a declarat președintele AUR, Vlad Bilețchi. 
 

“În contextul celor expuse mai sus, solicit Serviciului de Informații și Securitate:

1. Să comunice motivele menținerii deciziei din 1 octombrie 2018 prin care George Simion a fost expulzat din Republica Moldova;

2. Sancționarea persoanelor responsabile care și-au depășit atribuțiile de serviciu atunci când l-au expulzat pe George Simion din Republica Moldova”, se arată în demersul AUR. 

VIDEO de la eveniment poate fi accesat AICI.