(FOTO) A început Festivalul Tradițiilor Românești. Doritorii sunt așteptați în acest weekend la Grădina Botanică din Chișinău

Adrian Sirbu

Vineri, 17 mai, s-a dat startul celei de-a doua ediții a Festivalului Tradițiilor Românești în Grădina Botanică din Chișinău. La evenimentul de inaugurare au participat secretarul de stat, Adrian Dupu, ambasadorul României în Republica Moldova, ES Cristian-Leon Țurcanu, și ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan.

Acestora li s-au alăturat reprezentanți ai autorităților centrale și locale, rectori ai universităților de stat din Republica Moldova, ai instituțiilor de cultură de pe ambele maluri ale Prutului, respectiv sute de cetățeni care s-au bucurat și au simțit românește.

Ateliere meşteşugăreşti, expoziţii de costume naționale și excursii prin istoria tradițiilor și identității românești spusă chiar de cei care duc mai departe identitatea noastră comună, au fost în topul preferințelor vizitatorilor.

Prima seară de festival a debutat cu un concert extraordinar susținut de Ovidiu Lipan Țănărică și Fanfara Zece Prăjini – Stelu Enache și Diana Bucșa.

Surprizele artistice continuă și în weekend. Programul complet al festivalului fiind disponibil AICI.