De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 16 ore

(FOTO) Alteța Sa Regală Principesa Sofia, în vizită la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”

Redacția Liber TV

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a avut marți, 19 septembrie, o întâlnire cu elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, care în perioada interbelică a purtat numele „Regina Maria” și în cinstea căreia a fost denumită acum o sală din cadrul instituției de învățământ.

Alteța Sa a fost condusă prin sălile de clasă ale liceului, a discutat cu profesori și elevi. Aflată în fața elevilor, ea a declarat că este fericită să se afle în această instituției de învățământ și i-a încurajat pe tineri să-i adreseze întrebări.

În perioada interbelică, liceul a purtat numele Regina Maria. Acest simbol al Reginei Maria este cel ce ne marchează pe noi, ”asachienii”, pentru că mereu a fost un simbol al românismului Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a intrat în blocul vechi, așa cum în 1920 a intrat Regina Maria, împreună cu Alteța Sa Principesa Elisabeta”, a declarat Natalia Bulat, directoarea Liceului “Gheorghe Asachi”.

A urmat un schimb de opinii, după care Alteța Sa a primit mulțumiri și toată considerația din partea conducerii Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, care a ținut în mod special să-i mulțumească pentru prezența la deschiderea sălii istorice care va purta numele Reginei Maria.

La finalul vizitei, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a făcut o poză de grup cu cei prezenți.

Principesa Sofia s-a născut la Tatoï, Atena, Grecia, la 29 octombrie 1957, având aceeași zi de naștere cu străbunica sa, Regina Maria. Evenimentele din 1989 din România i-au schimbat cursul vieții. Și-a întrerupt studiile și s-a întors la casa familiei din Elveția pentru a-și ajuta tatăl și țara. Astăzi, Principesa Sofia locuiește în România din 2018. Alteța Sa Regală este dedicată sprijinirii eforturilor Familiei Regale de a promova România la nivel național și internațional și de a pune în valoare bogata istorie a țării, cultura și frumusețea naturii.