(FOTO) Arborii uscați din scuarul Mihai Eminescu, înlocuiți cu tei de 7-8 ani

Redacția Liber TV

Optsprezece arbori sunt plantați în scuarul Mihai Eminescu din capitală și în preajma acestuia. Este vorba despre tei în vârstă de 7-8 ani. Plantarea are loc la o zi după ce arborii vechi din scuar au fost tăiați de angajații de la Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi,.

Potrivit primarului Ion Ceban, proiectul prevede extinderea spațiilor verzi din perimetrul scuarului pentru a pune în valoare zona și patrimoniul său arhitectural.

Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi precizează că lucrări în scuarul Mihai Eminescu au loc în perioada 8-10 decembrie. Acestea prevăd înlocuirea arborilor uscați, eliminarea cioatelor, amenajarea alveolelor în corespundere cu cerințele privind plantarea arborilor cu balot și plantarea arborilor noi, specia Tilia platyphyllus. În perioada menționată, pentru executarea în siguranță a lucrărilor, spațiul public este delimitat și securizat.

Renovarea scuarului Mihai Eminescu a început acum trei ani, dar la scurt timp copacii au început să se usuce. Cauza, potrivit specialiștilor, ar fi imposibilitatea pătrunderii apei la rădăcinile copacilor, din cauza pajului instalat în scuar.