(FOTO) Casa Regală a României a organizat la Palatul Elisabeta Seara dedicată Republicii Moldova

Ala Găină

Miercuri, 12 iunie 2024, Palatul Elisabeta a găzduit Seara dedicată Republicii Moldova, la care Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au invitat reprezentanți din toate domeniile, de toate profesiile, de toate vârstele și din toate confesiunile care trăiesc în țara-soră.

„A fost, de asemenea, o ocazie pentru a afirma sprijinul Coroanei Române acordat aspirațiilor Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și pentru construirea unui viitor stabil, prosper, liber și democratic pentru generațiile care vor urma. La eveniment a participat ASR Principesa Sofia”, se arată într-un comunicat al Casei Regale din România.

Au fost prezenți peste 1 000 de români din toate colțurile țării și de peste Prut. Au luat parte la seara regală ministrul Culturii din Republica Moldova, demnitari reprezentând instituțiile Statului din ambele țări, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, înalți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ambasadori străini și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, personalități din domeniile educației, economiei, științei, agriculturii, muzicii, sportului și artelor plastice, precum și organizații, fundații și asociații din cele două țări.

Și-au dat concursul militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale. A încântat publicul cu un valoros repertoriu muzical Corul Tronos al Patriarhiei și Corul de tineret din orașul Bălți. Au participat furnizori regali și apreciați producători din Republica Moldova, care au tratat pe musafirii Familiei Regale cu produsele companiilor lor.