(FOTO) Chișinăul implementează un nou tip de marcaj rutier – „covorul roșu”. Ce presupune acesta

Ala Găină

În cele mai aglomerate intersecții din oraș este aplicat un nou tip de marcaj rutier, și anume – „covorul roșu”. Aceste marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor.

 „Covoarele roșii” se disting prin culoarea lor stridentă, menită să atragă atenția șoferilor cu mult înainte de a ajunge la trecerea de pietoni. Aceste marcaje sunt fabricate dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, care contribuie la reducerea distanței de frânare, oferind astfel șoferilor un timp suplimentar de reacție”, a menționat edilul.

Primele astfel de marcaje au fost deja implementate pe mai multe str. din Capitală, și anume: Cuza-Vodă, Sarmizegetusa, Miron Costin și Braniștii.

În curând, acestea vor fi trasate și pe db. Decebal, aflat în prezent în proces de reabilitare, și pe alte artere importante din oraș, cum ar fi bd. Mircea cel Bătrân și str. Ion Pelivan, unde se analizează necesitatea aplicării acestui tip de marcaj”, a mai adăugat Ion Ceban.