(FOTO) Concert și focuri de artificii. Locuitorii sectorului Slobozia Doamnei din Orhei și-au sărbătorit Hramul

Adrian Sirbu

Pe 21 noiembrie, într-o sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși și ultima sărbătoare înainte de postul Crăciunului – Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril – locuitorii sectorului Slobozia Doamnei din Orhei și-au sărbătorit Hramul. Cu această ocazie, a fost organizat un amplu program festiv pentru toți locuitorii Orheiului și oaspeții orașului.

Dimineața, locuitorii orașului Orhei au mers la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din sectorul Slobozia Doamnei.

La slujba oficiată cu prilejul acestei mari sărbători au participat enoriași, printre care și primarul ales al orașului Orhei mun. Tatiana Cociu și colegii săi din cadrul primăriei și Consiliului raional Orhei. Ea a felicitat locuitorii raionului cu ocazia acestei sfinte sărbători și le-a urat de bine și prosperitate.

Programul festiv a început cu muzică populară. De la eveniment nu au lipsit eroii și idolii preferați din lumea basmelor. Animatori și actori costumați au desfășurat concursuri interactive, i-au distrat pe copii și le-au oferit baloane. În plus, organizatorii au amenajat un loc de joacă unde copiii s-au putut da pe tobogane gonflabile.

Atmosfera de sărbătoare a fost susținută de artiști autohtoni care au urcat rând pe rând pe scenă pentru a-i încânta pe cei prezenți la concert. Printre aceștia s-au numărat interpreții Diana Stoica și Ionel Istrati.

Locuitorii din Orhei au putut urmări un spectacol plin de culoare și foc, susținut de ansamblul de cântece și dansuri Enigma Romilor. Și de această dată, artiștii au demonstrat toată diversitatea și frumusețea culturii rome, iar măiestria instrumentelor muzicale a străbătut inimile celor prezenți la concert.

Reprezentanții conducerii municipiului și raionului Orhei, precum și primarul recent ales, Tatiana Cociu, au urcat pe scena din cartierul Slobozia Doamnei și i-au felicitat pe locuitorii cartierului și pe toți locuitorii Orheiului cu ocazia Hramului și le-au urat mult succes.

„Ne bucurăm că proiectele începute în 2015 continuă să fie implementate datorită, inclusiv datorită, primarului ales al orașului Orhei, Tatiana Cociu. Întotdeauna am fost pentru bunăstărea oamenilor, implementând proiecte sociale, economice și de infrastructură. Acordăm o atenție deosebită copiilor, pentru care pregătim întotdeauna multe surprize. Întotdeauna punem suflet, pricepere și dăruire în ei. Cu prilejul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, vă dorim sănătate, prosperitate și pace în familiile dumneavoastră. Sărbători fericite!”, – s-a adresat publicului primarul în exercițiu al orașului Orhei Pavel Verejanu.

Primarul ales al municipiului Orhei, Tatiana Cociu i-a asigurat pe locuitorii orașului că echipa lui Ilan Șor va continua să implementeze proiecte minunate care aduc confort și bunăstare oamenilor.

„Vă dorim împlinirea dorințelor, fericire, prosperitate, bunăstare, sănătate familiilor și celor dragi! Fie ca Arhanghelii Mihail și Gavriil să ne protejeze de rele. Ca parte a echipei lui Ilan Șor, vă asigur de continuarea proiectelor începute în 2015. Iubitul nostru Orhei va continua să se dezvolte!”, a declarat Tatiana Cociu.

Un mesaj de felicitare a adresat și Valerian Cristea, viceprimarul mun. Orhei.

„În ziua în care sărbătorim Hramul sectorului Slobozia Doamnei, nu trebuie să uităm de Domnitorul Moldovei Vasile Lupu, care a fondat orașul Orhei, iar apoi așezarea Slobozia Doamnei, pe care a oferit-o în dar soției sale. Suntem obligați să continuăm tradițiile frumoase și toate proiectele pentru a face din Orhei cel mai frumos oraș nu doar din Republica Moldova, ci și din Europa.”, a declarat Valerian Cristea.

Aleșii locali i-au felicitat pe locuitorii orașului Orhei, precum și pe toți cetățenii Republicii Moldova care poartă numele Arhanghelilor Mihail și Gavriil, urându-le sănătate, bucurii și fericire.

Ilan Șor, a făcut o promisiune locuitorilor din Orhei. Mai exact, el a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a face din Orhei cel mai frumos oraș din lume!

În sectorul Slobozia Doamnei au fost implementate mai multe proiecte de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor principale și secundare, au fost construite terenuri de joacă, au fost îmbunătățite curțile și zonele verzi. În plus, au fost înlocuite sistemele de încălzire în mai multe grădinițe, în timp ce la grădinița Albinuța din acest sector se desfășoară în prezent ample lucrări de renovare.

Evenimentul s-a încheiat cu focuri de artificii și un concert.