(FOTO) De Ziua Unirii Basarabiei cu România, la Ialoveni a fost inaugurat bustul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

Adrian Sirbu

Cu ocazia împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara Mamă, în scuarul Consiliului raional Ialoveni a fost inaugurat și sfințit bustul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt de către un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

La eveniment au participat înalți demnitari ai statului, printre care ministrul Culturii, Sergiu Prodan, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Petru Frunze, administrația raionului Ialoveni, precum și primarul orașului, Sergiu Armașu.

Aceștia au fost însoțiți de oaspeți de onoare din România, primari ai mai multor localităţi din raion, consilieri raionali și funcţionari din cadrul Consiliului raional, profesori și oameni de cultură.

Lucrarea aparține sculptorului Ion Zderciuc. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Festivitatea s-a încheiat cu depunere de flori la monumentele domnitorilor Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Regele Ferdinand I, Alexandru Marghiloman, Ion Inculeț și „Troița Ostașilor Români”.

Sărbătoarea a culminat cu spectacolul muzical: „Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română!”, susținut de Direcția ceremonial militar a Inspectoratului General de Carabinieri din cadrul MAI, conducător – Oleg Cazacu și Corul de copii „Albinuțele” al Școlii de Arte Ialoveni.