(FOTO) Episcopul de Bălţi a oficiat un Te-Deum la 106 ani de la votul pentru Unire a Zemstvei din Bălţi

Ala Găină

Luni, 4 martie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu), un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra Basarabiei în anul 1918. Sfânta slujbă a fost prilejuită de împlinirea a 106 ani de la istorica zi de 3 martie 1918 când, prin votarea de către Zemstva din Bălţi a Unirii cu România, s-a dat startul pentru unirea pământurilor româneşti în teritoriul vechii Dacii.
În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la votul Unirii de la Bălți din 1918 și la însemnătatea unității pentru un neam și a îndemnat la rugăciune pentru unitatea neamului românesc. PS Antonie a mai amintit că o datorie a clericilor, mai cu seamă în aceste zile, este şi rugăciunea pentru pace şi pentru încetarea războiului în Ucraina.
După Te-Deum, clericii Episcopiei de Bălţi au mers la statuia Sfântului Ştefan cel Mare din centrul municipiului Bălţi unde au depus flori.
La eveniment a fost prezent şi dl Mihai Verhoveţchi preşedintele AO „Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural” din Bălţi.