(FOTO) În UTA Găgăuzia a fost inaugurat drumul către satul Cotovscoe, care a costat peste 9 milioane de lei

Ala Găină

Tot mai multe drumuri din UTA Găgăuzia sunt renovate, la inițiativa noii administrații a regiunii. Astfel, recent a fost dat în exploatare un nou tronson de drum în satul Cotovscoe, cu o suprafață de 2 kilometri.  

Bașcanul autonomiei, Evghenia Guțul menționează că drumul  a fost reabilitat conform celor mai înalte standarde de calitate.

„Dăm în exploatare un drum bun și calitativ. Ne vom strădui ca tronsonul care face legătura cu drumul național să fie reparată. Proiectul de infrastructură a fost implementat cu bani alocați din bugetul Găgăuziei. Lucrarea a fost finalizată calitativ – în conformitate cu tehnologia și amenajarea marginilor drumurilor. Tot în acest an, din surse extrabugetare, am reparat un alt drum în satul Cotovscoe – a fost asfaltată strada Lenin cu lungimea de 1 kilometru și a fost amenajat un trotuar de 550 de metri lungime”, a menționat Guțul.

Bașcanul a mai spus că pentru a asigura accesul localității Cotovscoe cu traseul național M-3, sunt necesare investiții de la bugetul de stat pentru repararea unei  porțiuni de 7 kilometri, care se află la balanța autorităților.

Dmitrii Constantinov, președintele Legislativului din Autonomia Găgăuză, susține că prin astfel de proiecte, autoritățile autonomiei demonstrează că urmează calea dezvoltării constante.

„În multe localități, drumurile sunt asfaltate. Noi ne străduim să facem tot posibilul ca oamenii să vadă că noi nu rămânem în urma restului lumii”, a spus șeful Legislativului.

Primarul localității Cotovscoe, Gheorghii Palic, menționează că importanța acestui drum este una majoră.

„Acest drum este important nu doar pentru locuitori, ci și pentru producătorii agricoli, care pot să-și realizeze produsele în alte localități”, a menționat edilul.

Astfel, într-o serie de localități din regiune, lucrările de construcție și reabilitare a drumurilor sunt în plină desfășurare. De asemenea, sunt implementate și alte proiecte importante de infrastructură.