(FOTO) Ion Ceban: Grădina Publică Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” devine un spațiu tot mai atrăgător pentru oameni

Adrian Sirbu

Primăria Municipiului Chișinău continuă să depună efort în vederea transformării Grădinei Publice Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, într-un spațiu atrăgător și funcțional pentru locuitorii și oaspeții orașului.

Potrivit Primarului General al Capitalei Ion Ceban, în prezent, în proces de reabilitare și reparare sunt aleile, respectiv havuzurile Scuarului, care nu a fost reparat niciodată, iar obținerea permisiunii din partea Ministerului Culturii a necesitat ani de pregătire și demersuri administrative.

Proiectul este rezultatul eforturilor comune între Primăria Chișinău și Consiliul Județului Buzău, resursele financiare fiind alocate din bugetul municipal, iar o parte din sumă este oferită donație de Consiliul Județean Buzău”, a reiterat edilul.

În cadrul primei etape a Proiectului, au fost realizate lucrări esențiale, printre care: instalarea unui sistem modern de irigare, modernizarea iluminatului public și a pilonilor, instalarea unui sistem de monitorizare video, reparația havuzurilor, schimbarea mobilierului urban și reabilitarea aleilor. Ulterior, în cadrul celei de-a doua etapă a Proiectului, urmează să fie amenajat și un teren nou de joacă pentru copii.