(FOTO) Ion Ceban: Lucrările de reparație și modernizare a „Teatrului Verde”, tot mai aproape de finalizare

Ala Găină

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din Republica Moldova – „Teatrul Verde”, situat în Parcul „Valea Morilor” din Capitală.

„În prezent, se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), fiind, totodată, reparat acoperișul scenei, vopsite scaunele, instalate cinci porți la toate intrările în Parc, amenajată intrarea centrală în Teatru și reparate scările de acces. De asemenea, este instalată o rampă pentru persoanele cu necesități speciale și un grup sanitar modular”, a precizat Primarul General Ion Ceban.

La fel, la „Teatrul Verde”, se lucrează și la amenajarea unui pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că, Primăria Municipiului Capitalei a inițiat lucrările de reparație a teritoriului „Teatrului Verde” în urmă cu doi ani. Între timp, municipalitatea a reușit să schimbe scaunele, să termine lucrările de pavare a zonei pentru spectatori, să amenajeze spațiul verde și să curețe copacii din zonă.

„Teatrul de Vară” poate găzdui concomitent 10 mii de persoane, fiind, astfel, și cel mai mare amfiteatru în aer liber din Europa. Ținând cont de acest aspect, în ultimii doi ani, Primăria Chișinău, în parteneriat cu alte organizații, a desfășurat, pe parcursul lunilor de vară, zeci de evenimente frumoase, care le-au permis cetățenilor să se bucure de atmosfera unică și specială a acestui loc emblematic.