(FOTO) Lenin a rămas fără…cap. Bustul liderului bolșevic, vandalizat

Redacția Liber TV

Act de vandalism în satul Brătușeni din Edineț. Bustul liderului bolșevic Vladimir Lenin, a rămas fără cap. Statuia nu mai poate fi restabilită după ce, întrucât ar fi fost sfărâmată cu un obiect greu. Acum poliția este în căutarea făptașului, care are riscă să fie pedepsit pentru huliganism.

Primarul localității Brătușeni, Mihail Andruh, a declarat  că monumentul lui Lenin a fost vandalizat în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02:30. Potrivit edilului, monumentul se află chiar în curtea Primăriei Brătușeni și a fost instalat încă în anul 1965.

„Paznicul primăriei a auzit un sunet puternic în jurul orei 02:30. A ieșit să vadă despre ce este vorba, dar era foarte întuneric și nu și-a dat seama că a fost zdrobit capul lui Lenin. La noi iluminatul stradal este deconectat la 12:00 noaptea. Dimineața a văzut că Lenin nu mai are cap. Cineva a dat capul jos cu o lovitură de baros”, a primarul localității Brătușeni.

Menționăm că săptămâna trecută monumentul lui Lenin a fost vandalizat și în orașul Edineț.

În același timp, tancul sovietic de la Cornești, raionul Ungheni, care are țeava îndreptată spre România, a fost trimis după nava rusească „Moskva”. Persoane necunoscute au scris pe postamentul tancului respectiv: „Tancule rusesc, du-te la mama naibii”. De asemenea, pe tanc apare inscripția: „Slavă Ucrainei!”, potrivit unui canal de Telegram, care se preocupă de soarta monumentelor sovietice de pe teritoriul Republicii Moldova, scrie Ziarul Național.