(FOTO) Lucrările de reabilitare a Complexului memorial „Cimitirul Eroilor” de pe bd. Decebal din Capitală sunt în toi. La ce etapă este proiectul de renovare

Adrian Sirbu

Lucrările de reabilitare a Complexului memorial „Cimitirul Eroilor” de pe bd. Decebal din Capitală avansează. Echipele de muncitori lucrează acum activ în scuarul din fața scărilor, acolo unde a început amenajarea bordurilor și pavajului. De asemenea, au fost deja construite mai multe elemente ale scărilor și aleilor din zonă, anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban. 

Reabilitarea zonei de la intrarea în Complexul ”Cimitirul Eroilor”, de pe bd. Decebal 17, a început în iunie 2023, după ce spațiul a stat în paragină mai mulți ani.

Echipele de muncitori lucrează la construcția treptelor, a balustradei şi a pilonilor. De asemenea, vor fi reabilitate trotuarele, scările, scuarul, vor fi create locuri de parcare și montat iluminat stradal.

La fel, în centrul scuarului de formă semicerc se propune de a fi instalat un monument comemorativ în memoria soldaților căzuți în cele două războaie mondiale.

Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Chișinău în colaborare cu Consiliul Județean Buzău.