(FOTO) Omagiu de Ziua Culturii! Mai mulți elevi și profesori de la Liceul „Gheorghe Asachi” au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu

Ala Găină

Mai mulți elevi și profesori de la Liceul „Gheorghe Asachi” au depus astăzi flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din capitală. Potrivit lor, această zi are o importanță deosebită pentru neamul românesc, întrucât Mihai Eminescu este cel mai mare poet român.

În cadrul omagiului, tinerii au depus flori la bustul Poetului, au recitat cele mai frumoase poezii din creaţia sa, precum şi au interpretat piese pe versurile lui Mihai Eminescu. Scopul acestui eveniment a fost de a stimula interesul tinerei generaţii faţă de opera eminesciană şi pentru a manifesta ataşamentul faţă de valorile promovate de poet.

„Suflet al poporului român, Eminescu va rămâne mereu poetul perfecţiunii, graţie profunzimii şi armoniei versurilor sale. Este de datoria noastră, a tinerei generaţii să-l comemorăm şi să îi păstrăm mereu vie creaţia sa”, a precizat Vlad Bileţchi, profesor al Liceului „Gheorghe Asachi”.

Menționăm că Uniunea Scriitorilor din Moldova și Filiala Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Direcția cultură și patrimoniu cultural a Consiliului municipal Chișinău, a organizat un eveniment festiv cu depuneri de flori și un recital poetic în centrul capitalei de Ziua Națională a Culturii.

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației municipale, personalități din domeniul culturii, membrii Uniunii Scriitorilor din Moldova și ai Filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România, artiști, interpreți și elevi ai școlilor de artă din municipiul Chișinău.

Totodată, Ministerul Culturii anunță organizarea începând cu ora 16:00, la Palatul Republicii a ceremoniei de înmânare a Premiilor în domeniul Culturii pentru anul 2023. Concursul este organizat, tradițional, de Ministerul Culturii și conține 15 nominalizări.

La Biblioteca Națională va fi lansată ediția „Calendarul Național 2024”, iar la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va fi inaugurată o expoziție de carte dedicată marelui poet Mihai Eminescu.