(FOTO) “Operațiunea Curtea”: Curtea blocului 35 de pe strada Ion Iachir din Orhei a fost dată în exploatare

Adrian Sirbu

Autoritățile din Orhei anunță finalizarea a încă un proiect dedicat locuitorilor. În ultimii 30 de ani, strada Iakir nr 35 din Orhei s-a aflat într-o stare deplorabilă: cu o stradă și un trotuar total distruse. Cel mai mare chin locuitorii trăiau pe timp de ploaie – apele pluviale se ridicau la suprafață și inundau toată curtea.

În doar câteva zile, pe strada, care asigură accesul în bloc, cu o lungime de 740 de metri pătrați, a fost turnat asfalt de calitate. În același timp,  trotuarul a fost reconstruit și pavat. De asemenea, au fost amenajate spații pentru uscarea rufelor și pentru scuturarea covoarelor.

În scopul păstrării curățeniei, au fost instalate două urne, iar pentru confortul locuitorilor – două bănci. Lucrările de reparație și amenajare a curții au costat 726 de milioane și 730 mii lei – bani alocați din bugetul primăriei și de către sponsori.

“Mă bucur că am reușit să creăm confort și în această curte. De acum în colo, ploile nu vor mai fi o povară pentru locuitorii de aici. Au fost executate lucrările necesare pentru a împiedica revărsarea apelor pluviale. Iar asfaltul proaspăt și neted va permite oamenilor să se deplaseze ușor, să nu se murdărească de noroi în timpul ploilor sau ninsorilor. Totodată, copiii vor putea profita din plin de strada netedă și sigură, pentru a se plimba cu bicicletele, rolele și trotinetele”, a menționat primarul în exercițiu al municipiului Orhei, Pavel Verejanu, în cadrul ceremoniei de inaugurare a curții.

În proces de reparație sunt ultimele curți din municipiu. Din 1 ianuarie, în Orhei nu va mai exista nicio curte de bloc veche – singurul oraș din Republica Moldova care a obținut o asemenea performanță, anunță autoritățile.  De asemenea, și la capitolul infrastructurii rutiere Orhei deține întâietatea în țară. Drumurile principale și secundare din oraș au fost reabilitate total în proporție de 90 la sută.