(FOTO) Peste 149 de localități din 15 de raioane din centrul și sudul țării, inclusiv mun.Chișinău sunt afectate parțial sau în totalitate de lipsa energiei electrice

Adrian Sirbu

𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐯𝐢𝐬𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐚 𝐫𝐚𝐟𝐚𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐚̂𝐧𝐭 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐩𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐛𝐮𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐬𝐮𝐛 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐩𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐧𝐢𝐧𝐬𝐨𝐫𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐧𝐞𝐬𝐜.

La ora 13:00 peste 149 de localități din 15 de raioane din centrul și sudul țării, inclusiv mun.Chișinău erau afectate parțial sau în totalitate de lipsa energiei electrice.

Formațiunile de intervenție operativă sunt mobilizate în teren pentru identificarea și efectuarea lucrărilor de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Ninsoarea puternică și vântul au doborât mai mulți arbori peste liniile electrice aeriene, producând numeroase rupturi de conductoare, deteriorând echipamente de protecție și fixare, cauzând astfel deconectări avariate ale instalațiilor electrice.

În 𝐮𝐫𝐦𝐚 𝐜𝐚̆𝐝𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐚𝐬𝐢𝐯𝐞 𝐚 𝐳𝐚̆𝐩𝐞𝐳𝐢𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞, 𝐜𝐞𝐞𝐚 𝐜𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐚𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐢̂𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧. 𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐟𝐚𝐩𝐭 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐦𝐨𝐝 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐝𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐦𝐞𝐝𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐝𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐭̧𝐞𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞”, anunță Premier Energy.

Pentru deblocarea accesului la instalaţiile electrice în localităţile afectate şi coordonarea activităţilor sale, Premier Energy Distribution conlucrează cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. 

 Totodată, pentru asigurarea accesului la instalaţiile electrice din perimetrul localităţilor, administraţia Premier Energy Distribution se adresează către autoritățile publice locale în persoana Consiliilor şi Primăriilor, în calitate de organe responsabile pentru gestionarea bunei funcţionări ale infrastructurii locale ca să întreprindă măsuri operative în vederea deblocării circulaţiei prin curăţirea drumurilor, astfel ca echipele mobile ale operatorului de distribuție să se poată deplasa pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie.

Compania va continua lucrările de repunere curentului electric mobilizând toate resursele disponibile pe parcursul zilei de astăzi și a următoarelor zile, până la lichidarea definitivă a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice.

Atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

– ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;

– nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări. 

Despre orice incident informați in regim de urgență furnizorul de energie electrică la numărul Oficiului telefonic 24h: 022 43 11 11.