f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Pasaj renovat Telecentru

(FOTO) Trei pasaje subterane au fost reabilitate la Telecentru. Cum arată după renovare

11-01-2022 15:37

Trei pasaje subterane, amplasate pe șos. Hâncești au fost inaugurate astăzi după renovare. Lucrările de modernizare a obiectivelor din cartierul Telecentru al capitalei au fost inițiate în toamna anului 2021 și au durat circa 3 luni.

Astfel, pentru reparația trecerilor de pietoni subterane din preajma Gării Auto de Sud - Vest, șos. Hâncești, 143, cel din șos. Hâncești, 178, stația terminus a troleibuzelor și din preajma Ministerului Apărării, șos. Hâncești, 86, din bugetul municipal au fost alocați circa 4,5 mil. lei.  

Pasaj renovat Telecentru

Intervenția a constat în reparația scărilor, amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale și a copertinelor de la intrări, zugrăvirea pereților și a tavanelor, instalarea sistemului de iluminat, curăţarea rețelei de canalizare pluvială.

Pasaj renovat Telecentru

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a menționat că cele 3 obiective n-au fost anterior reabilitate și se aflau în stare insalubră, iar pentru asigurarea confortului și securității cetățenilor municipalitatea a decis reparația acestora în termeni restrânși, pentru că în zonă se atestă flux sporit pe artera de la ieșirea/intrarea din/în oraș, pe direcția sud.   

Pasaj renovat Telecentru

Edilul a ținut să precizeze că alte 3 pasaje pietonale subterane sunt în proces de reparații din sectoarele Botanica și Buiucani ale capitalei. Totodată, serviciile municipale intervin prin lucrări de ermetizare în zona de protecție a obiectivelor, care au scopul de a preveni infiltrarea apelor pluviale.

Pasaj renovat Telecentru

E de menționat că în ultimii doi ani au fost reabilitate 9 din cele 20 obiective cu trecere subterană din capitală. 

Pasaj renovat Telecentru

Pasaj renovat Telecentru

Pasaj renovat Telecentru