(FOTO) Un drum din comuna Biești, raionul Orhei, grav deteriorat, a fost reabilitat

Ala Găină

Zeci de ani au fost nevoiți localnicii din comuna Biești să meargă prin noroi și gropi, pe drumul care leagă satele Cihoreni și Biești. Acum, oamenii se pot bucura de un drum proaspăt asfaltat.

Banii pentru lucrările de construcție au fost alocați de Consiliul raional Orhei și sponsorii identificați de  Ilan Șor. Un tronson cu o lungime de 500 de metri, și cu o lățime de peste 5 metri, realizat la cele mai înalte standarde, a fost dat în exploatare.

„Drumul era catastrofal, când am devenit primar al comunei. Niciodată nu fusese asfaltat. După fiecare ploaie, ninsoare, nu se putea de mers pe el – nici pe jos, nici cu mașina. Tare greu era pentru copiii din Cihoreni, care frecventează școala și grădinița din Biești. Erau nevoiți să meargă prin glod, cu încălțăminte de schimb după ei. Dar cu suportul echipei mele, cu care mă mândresc, am reușit să rezolvăm această problemă, și să oferim confort oamenilor din comună”, a relatat primarul comunei Biești, Grigorii Sfecla.

Dinu Turcanu i-a felicitat pe localnici cu ocazia inaugurării drumului.

„Acest proiect demonstrează că dacă există intenții bune și voință, nimeni nu ne poate împiedica să facem lucruri frumoase pentru oameni. Mă bucur mult pentru copilași, vor merge la școală și grădiniță pe un drum asfaltat și curat. Mai mult decât atât, vor avea posibilitatea să se deplaseze cu bicicletele, trotinetele și rolele. Vom depune eforturi să facem fapte bune pentru Dumneavoastră. Ne dorim ca acești copiii, atunci când vor crește, să rămână în comună și să pună umărul le dezvoltarea ei”, a subliniat Dinu Țurcanu.

Și Ilan Șor a transmis un mesaj sătenilor.

„Pentru mine Moldova dezvoltată și prosperă înseamnă fapte concrete și proiecte realizate. Noi am demonstrat că putem, cu forțe proprii, să construim o Moldovă frumoasă și prosperă. Dumneavoastră aveți încredere în noi, iar noi investim în calitatea vieții comunei și într-un viitor fericit pentru copiii Dumneavoastră”, a declarat Ilan Șor.