(FOTO) Un fost mercenar Wagner a încercat să intre în Republica Moldova. Cum au acționat autoritățile

Adrian Sirbu

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost depistat un cetățean rus, identificat ca fost mercenar Wagner. Persoana în cauză s-a prezentat pe direcția intrare în Republica Moldova, în data de 11 martie 2024.

Conform declarațiilor, efectuate în cadrul controlului de securitate, străinul de 36 de ani a comunicat că este într-o vizită scurtă în Moldova, având ca destinație un prieten rezident în regiunea transnistreană.

Pe parcursul investigațiilor ulterioare, s-a constatat că „prietenul” aștepta în afara Aeroportului și a manifestat un comportament evaziv, încercând să inducă în eroare autoritățile de securitate, prin tăinuirea relațiilor dintre cei doi.

În urma evaluării riscurilor și a protocolului de securitate în vigoare, cetățeanului Federației Ruse, recunoscut ca fost mercenar, i-a fost refuzată autorizarea de trecere a frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Menționăm că, pentru a minimiza riscurile de securitate, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale stricte, impunând un control sporit pentru călători, în special pentru cetățenii străini. Astfel de acțiuni reprezintă un element esențial al angajamentului Poliției de Frontieră de a monitoriza și contracara orice activitate care ar putea afecta securitatea și stabilitatea țării noastre și a regiunii.