(FOTO) „Vecernia Unirii”: împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Soroca

Ala Găină

Parohia Ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni” – or. Soroca, susținută de Consiliul Unirii din Soroca, a organizat și anul acesta „Vecernia Unirii”, un eveniment dedicat Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

Sorocenii, de la copii până la vârstnici, enoriași ai parohiei, s-au unit în cuget și simțire românească într-o sărbătoare de suflet, anunță Parohia Ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni”. Te-Deum-ul și slujba de pomenire a făuritorilor Unirii și a eroilor neamului românesc, au fost săvârșite de un sobor de preoți din parohiile Arhiepiscopiei Chișinăului din zona de nord ( preot paroh Huluță Sorin, preot Marițoi Sergiu, preot Robu Nicolae, preot Alexei Corneliu).

După serviciul divin dedicat sărbătorii, a urmat un program cultural-artistic susținut de elevii și profesorii Liceului Teoretic „Ion Creangă”, elevii și profesorii Colegiului de Arte „Nicolae Botgros”.

Alocuțiunile cu temă istorică și patrotică au fost susținute de profesorii: Ana Bejan, Mihai și Angela Zamă și Olga Gherghelejiu care a și moderat activitatea culturală-artistică. Activitatea s-a încheiat cu cântece patriotice românești care au încălzit pe deplin sufletele celor prezenți.