(FOTO/VIDEO) De Ziua Drapelului Național, chișinăuienii au putut admira un tricolor imens pe cele mai vizibile locații din oraș

Ala Găină

Cu ocazia Zilei Drapelului Național, marcată anual la data de 27 aprilie, membrii Asociației „UNIREA-ODIP” au organizat un flashmob inedit. Astfel, pe toate podurile din municipiul Chișinău, dar și pe clădirea Hotelului „Național” au fost întins un tricolor imens. Unioniștii spun că astfel au dorit să transmită mesajul că valorile neamului sunt la loc de cinste și trebuie onorate de fiecare dată.

„În fiecare an, ziua de 27 aprilie are o semnificație aparte pentru noi, unioniștii. Or, la 27 aprilie 1990, tricolorul a fost arborat pe clădirea Parlamentului de atunci de Gheorghe Ghimpu, fiind un simbol al curajului și al libertății. În acest an, am decis ca locuitorii municipiului Chișinău să admire frumusețea tricolorului. Printre locațiile în care a fost expus se numără Podul de pe strada Ismail, Podul de la Telecentru, Hotelul „Național”. De fiecare dată, în cele mai grele timpuri, tricolorul a stat la baza demnității noastre naționale”, a declarat președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

„Tricolorul este simbolul nostru național, iar cele trei culori – roșu, galben și albastru trebuie să reprezinte piatra de temelie a patriotismului nostru. Astăzi, tricolorul a fost în centrul atenției și în fiecare zi din an trebuie să aducem Onor la Tricolor. Nu întâmplător am ales podurile ca locație de expunere a tricolorului. Vrem să construim poduri și punți cât mai strânse cu frații români”, a declarat Eva Musteață, membru al Asociației „UNIREA-ODIP”.

„Trei culori și-o singură iubire – românească. Asta ne spuneau Ion și Doina Aldea-Teodorovici, iar aceste versuri ne reprezintă și astăzi. Tricolorul reprezintă pentru noi simbolul libertății și trebuie cinstit la justa valoare”, a declarat Marin Danuță, membru al Asociației „UNIREA-ODIP”.

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ de Gheorghe Ghimpu, unul dintre fondatorii Mișcării de Eliberare Națională.