Dodon si sleahta lui

Gafă INTENȚIONATĂ!? Președinția Republicii Moldova preferă să depună flori la bustul lui Mihai Eminescu cu prilejul trecerii lui în eternitate decât cu prilejul nașterii Marelui Poet

Vasile Cojocari

În primul mesaj, expediat pe 13 ianuarie, Președinția susținea că „Igor Dodon, împreună cu consilierii prezidențiali, va depune flori la bustul poetului Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 127 de ani de la trecerea în eternitate a poetului” (!) duminică, pe 15 ianuarie, când marcăm, de fapt, nașterea Marelui Poet Național.

Abia peste o zi, pe 14 ianuarie, cei de la Președinție și-au dat seama de gafă și au revenit cu un nou mesaj: „Igor Dodon, împreună cu consilierii prezidențiali, va depune flori la bustul poetului Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la nașterea poetului”.

Reamintim că Mihai Eminescu a fost și este Marele Poet Național al românilor, care a luptat pentru refacerea hotarelor mărețului stat Dacia (România Mare). Prin poezia și proza sa, poetul a demonstrat că Basarabia e pământ pur românesc, așa cum basarabenii sunt români. Igor Dodon, la ordinul unei mari puteri, nu împărtășește aceste idealuri și prin această acțiune demonstrează că nici nu cunoaște istoria neamului nostru.