Gala Super Heroes

Gala Super Heroes: Cine sunt cei 20 de eroi ai tinerilor din Moldova

Cristina Parpalov

                                                                                            Alexandru Pleșca

Domeniu: Actorie

Meritele pentru care a fost premiat: Este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Moldova, Chişinău (2005), specialitatea – Actor teatru şi cinema. Este angajat în trupa Teatrului Naţional „M. Eminescu” din 2005. Are peste 25 de roluri jucate cu excelență.

 

                                                                      Mihai Olărescu

Domeniu: Administrație Publică

Meritele pentru care a fost premiat: Preşedintele raionului Cimișlia și una dintre cele mai tinere persoane ce ocupă această funcție. Într-o perioadă scurtă de timp, fără mari resurse financiare, a reușit sa organizeze mai multe evenimente care au mobilizat toți locuitorii or. Cimișlia.

                                                                        Dorin Țapu

Domeniu: Antreprenoriat

Meritele pentru care a fost premiat: Elev în clasa a 11-a, tânărul a reușit să câștige un proiect pentru localitatea sa.

                                                                         Victor Frimu

Domeniu: Arte Plastice

Meritele pentru care a fost premiat: Victor Frimu face pictură încă din copilărie. Începând din clasa a VI-a a mers la o școală de arte pentru copii, după care a făcut Colegiul de Arte „A. Plămădeală” și într-un final a urmat cursurile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În prezent el trăiește visul pe care l-a avut de mic – pictează în atelier, merge prin tabere de creație, este angajat la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde se ocupă de scenografie și decor. Victor consideră că un pictor are rolul de a schimba ceva în societate și de a provoca spectatorul, de a schimba ceva în mintea celor care îl privesc.

                                                                      Valeriu Rașcu

Domeniu: Vlogging

„Banca de Bancuri” este un proiect care prezintă autentic situații din societatea noastră și pe care, dacă l-ați urmărit, la sigur ați zâmbit și v-ați regăsit într-o anumită măsură. Videourile pe care le creează băieții din spatele proiectului au mii de vizualizări și comentarii și la scurt timp de la publicare ajung virale pe Internet. Mai mult decât atât, în rolul principal nu este un actor, ci un manager. Pentru Valeriu Rașcu acest proiect este o pasiune prin intermediul căreia își dorește să aducă zâmbetul pe fețele cât mai multor oameni.

                                                                       Gheorghe Popușoi

Domeniu: Dans

Meritele pentru care a fost premiat: Tânăr și plin de entuziasm, dansează de când se ține minte, întrucât dansul este un stil de viață. Gheorghe este învingător în mai multe concursuri de dans și implicat în multe proiecte în acest domeniu.

                                                                            Olga Blanc

Domeniu: Design Vestimentar

Meritele pentru care a fost premiată: Mai mult decât un designer vestimentar, a reușit prin creațiile proprii să cucerească întreaga lume, iar prezentările de modă pe care le-a avut aproape pe fiecare continent vorbește despre faptul ca Moldova are cu adevarat Super Eroi.

                                                                     Elena Melnic

Domeniu: Educație

Meritele pentru care a fost premiată: A făcut studii la Chișinău, dar a dorit din tot sufletul să se întoarcă acolo unde s-a născut, adică la Orhei, acolo unde este cel mai tânăr profesor de biologie din raion. Elevii Elenei Melnic se bucură de locuri de frunte la concursurile și olimpiadele raionale și naționale.

                                                                        Alex Iordache

Domeniu: Fotografie

Meritele pentru care a fost premiat: Fotografia este un full time job pentru Alex Iordache, un tânăr din Moldova care a reușit să își găsească pasiunea, să o transforme într-o afacere de succes și să devină unul dintre cei mai căutați și scumpi fotografi de nuntă din Moldova. „A trebuit să muncesc mult pentru ca să ajung în topul fotografilor de nuntă de la noi. Ba mai mult, am reușit să schimb lucrurile spre bine în fotografia de nuntă din țară”, spune el.

                                                                       Fiodor Branișter

Domeniu: Inginerie

Meritele pentru care a fost premiat: A elaborat condiții tehnologice de creare a nano și microarhitecturilor 2D și 3D în baza GaN pentru utilizare în domeniile electronicii, fotonicii, optoelectronicii și nanomedicinei. A identificat condițiile tehnologice de creare a membranelor ultrasubțiri nanoperforate în baza GaN prin utilizarea metodei litografiei cu sarcină de suprafață și elaborarea dispozitivelor electronice și fotonice în baza nanomembranelor suspendate. A elaborat şi a optimizat condițiile tehnologice de nanostructurare în volum a straturilor subțiri de GaN pe safir crescute prin metoda MOCVD și a substraturilor de GaN crescute prin metoda HVPE pentru crearea structurilor tridimensionale ordonate cu nanopori autoordonați și cristale fotonice.

                                                                            Mihaela Cîrnov

Domeniu: Jurnalism

Meritele pentru care a fost premiată: Mihaela a făcut studii în Jurnalism, a muncit ca reporter, iar acum este prezentatoarea emisiunii „Fii Tânar”. Îi place mult ceea ce face, pleacă des în călătorii și proiecte în alte țări.

                                                                          Augustina Șiman

Domeniu: Literatură

Meritele pentru care a fost premiată: La 25 de ani, este deja autoarea a patru cărți, a treia carte – „Cămașa lui” devenind primul bestseller autohton în Republica Moldova și în România. A inovat literatura prin crearea „videoclipurilor literare” („Șapte” și „Parfumul”). Este prima femeie din RM decernată cu ordinul de Cavaler al Crucii Mitropoliei Basarabiei pentru Mireni – acesta fiindu-i conferit pentru merite culturale.

                                                                              Emelian Oțel

Domeniu: Medicină

Meritele pentru care a fost premiat: Medic chirurg vascular, lucrează la Spitalul Clinic Republican și a reușit deja să efectueze peste 300 de operaţii, iar în calitate de asistent a participat la peste 1000 de intervenţii chirurgicale.

                                                                              Gabriel Nebunu

Domeniu: Muzică

Meritele pentru care a fost premiat: Aparent, este doar un elev care apropo în curând va susține și Bacalaureatul, dar la această vârstă fragedă a reușit să fascineze spectatorii din țară, dar și peste hotare cu talentul său muzical.

                                                                              Roman Burlaca

Domeniu: Producție Video

Meritele pentru care a fost premiat: Are propria casă de producție „BR Films” cu sediul la Chișinău, iar mai nou și o filială în București. În cei trei ani a făcut clipuri pentru artiști precum: Carla’s Dreams, Inna, Alexandra Stan, Mohombi, Antonia, Uzzi, Ruby, Nicoleta Nucă, Irina Rimes, Lori, Yanka, Valentin Boghean, Angele Dubeaux etc.

Regizorul se remarcă din mulțime printr-un stil cinematografic și abstract/mistic. Se declară fan Roy Andersen și Lars von Trier. În prezent își negociază accesul în lumea cinematografiei.

                                                             Marionela Lisnic

Domeniu: Promovarea Păcii

Meritele pentru care a fost premiată: Calmul şi sinceritatea sunt pentru Marionela trăsături definitorii în activitatea sa de zi cu zi. Este preşedintă la A.O „Serviciu pentru Pace”, Filiala Bălți și coordonatoare la A.O „Altair-Z (altair-zed) şi membrul Fundației de Caritate Moldova.

                                                                      Andrei Pavlov

Domeniu: Sport

Meritele pentru care a fost premiat: În 2015 a devenit Campion European la Powerlifting și este multiplu campion republican. În 2016 a obținut titlul de Campion Mondial la Powerlifting.

                                                                    Victor Paluța

Domeniu: Start-up

Meritele pentru care a fost premiat: Victor este un tânăr ingenios care a adus un nou conținut în industria fotografică din Moldova. Selfie Box-ul reprezinta fotografiere, printare și distribuție instant pe Facebook îmbinate într-un mod interactiv, ușor de utilizat și extrem de distractiv. Start-up-ul a devenit viral în toată țara.

                                                                  Svetlana Sainsus

Domeniu: Voluntariat

Meritele pentru care a fost premiată: Svetlana salvează vieți omenești, iar despre asta vorbesc toate sumele mari de bani pe care le-a adunat pentru copii bolnavi.

                                                                Daria Guțu

Domeniu: Promovarea modului sănătos de viață

Meritele pentru care a fost premiată: Daria este o tânără energică care și-a pus un scop bine determinat – promovarea modului sănătos de viață. Astfel, zi de zi muncește pentru ca mai mulți oameni sa promoveze acest concept.